במעבדות הכימיה של בר-אילן מפתחים סוללות מימן שיתרמו לצמצום פליטות הפחמן ויניעו רחפנים באנרגיה נקייה

האם אפשר לעזור לרחפן לרחף הרבה יותר שעות ובאותה הזדמנות גם לפטור אותו מסוללות לטובת מקור אנרגיה יעיל יותר? פרופ' ליאור אלבז מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן מציע טכנולוגיה חלופית של תאי דלק שתקל על חייו של הרחפן, אבל בעצם עושה הרבה יותר מזה.

הפרויקט הוא עוד צעד במעבר לאנרגיה ידידותית לסביבה, ובאופן ספציפי בתחום כלכלת המימן והוא חלק מתפישת הקמפוס הירוק. יש סיכוי שיום אחד תראו את תאי הדלק שפותחו במעבדה של פרופ' אלבז מחוברים לרחפן שינחית עבורכם חבילה מאמזון בפתח הבית.

נושא שינוי האקלים והשפעתו מעסיק את פרופ' אלבז כאדם פרטי וכחוקר כבר הרבה שנים. הוא בחר לתרום את חלקו לצמצום פליטות פחמן, שתורמות משמעותית לאפקט החממה ולפגיעה בבריאות הציבור, באמצעות פיתוח בתחום תאי הדלק המימניים. תאי הדלק ממירים את האנרגיה הכימית המצויה במימן ובחמצן לאנרגיה חשמלית. תוצרי התהליך הם מים ואנרגיה ש"צפיפותה" גבוהה פי 10 מזאת של סוללות נטענות.

במעבדתו של פרופ' אלבז כמובן מפתחים תאי דלק זולים, עמידים ויעילים באמצעות חיקוי תהליכים המתקיימים בטבע. יישום שעליו עובדים במעבדה בימים אלה הוא תאי דלק לרחפנים, בין היתר אלה המשמשים חברת בת של אמזון, שהכריזה לא מכבר על שימוש ברחפנים לפיזור חבילות.