אל מערך ההיסעים הידידותי לסביבה הפועל בבר-אילן עומד להצטרף רכב אוטונומי ללא נהג, כחלק מניסוי העתיד להשפיע על המרחב העירוני של כולנו

אוניברסיטת בר-אילן עומדת להשתתף באחד מהניסויים המרתקים ביותר בתחום התחבורה שהיו אי-פעם בישראל. בקרוב, ינחתו בקמפוס כלי רכב אוטונומיים שישתלבו במערך ההיסעים הפועל בבר-אילן כחלק מתפישת הקמפוס הירוק.

רכב אוטונומי, כלומר כלי תחבורה ללא נהג, ש"יודע" להגיע אל היעד בבטחה וביעילות, להעלות ולהוריד נוסעים לפי הצורך, מבלי לסכן את שלומם של הולכי הרגל ובעלי החיים שחוצים את הכביש ומבלי לפגוע ברכוש, היה עד לא מזמן חזון עתידני, אבל עכשיו הוא כבר חלק מהמציאות. ב-22 מדינות בעולם כבר פועלים כלי רכב אוטונומיים, וישראל שואפת להצטרף אליהן וליהנות מחידוש תחבורתי שעשוי לצמצם בעיות חמורות של זיהום אוויר ופקקי תנועה במרחב העירוני, ואולי אפילו סוגיות כמו תחבורה ציבורית בשבת.

קמפוס בר-אילן זכה בכבוד לשמש כמעבדה שבה ינוסו כלי הרכב החדישים, במסגרת פעילותו של המרכז לערים חכמות הפועל באוניברסיטה. המרכז לערים חכמות משתף פעולה עם רשויות מקומיות וחברות לשם בחינת טכנולוגיות, כלים ואסטרטגיות לניהול עירוני בסביבה האורבנית בהווה ובעתיד, לטובת רווחת האדם ותוך השפעה חיובית על הסביבה.

לא רק כלי הרכב וביצועיהם ינוסו בקמפוס, אלא גם אופן התקבלותם בקרב הסטודנטים ואנשים הסגל, המשתמשים היום בשירות היסעים בכלי רכב חשמליים. בתקופת הניסוי יהיה מפעיל (להבדיל מנהג) על כלי הרכב, אך עם הזמן הרכב ישוגר לדרכו האוטונומית וינוטר מרחוק.

כתבה בערוץ "כאן" סיקרה את בשורת הרכב האוטונומי בישראל ובבר-אילן