בקמפוס בר-אילן, המשמש כריאה ירוקה ופורחת בלב גוש דן, מיושמים פרויקטים רבים בתחום האקולוגיה, האנרגיה החלופית ואיכות הסביבה

קמפוס בר-אילן הוא ריאה ירוקה ומטופחת בלב גוש דן, והוא אף הוכר כ''קמפוס ירוק'' על ידי המשרד להגנת הסביבה. בקמפוס מותקנת מערכת גינון מתקדמת שחוסכת עשרות-אלפי קוב מים בשנה מבלי להתפשר על מדשאות ירוקות, עצים מצלים וגינות פורחות להנאתם של השוהים בקמפוס. מי שמטייל בקמפוס יכול לראות את החממות באזורי המחקר ואת הבריכה האקולוגית ברחבת הספרייה המרכזית. התנאים הסביבתיים הידידותיים הופכים את בר-אילן באופן טבעי לביתן של ציפורי בר רבות שחדי העין יכולים לאתר בשטח הקמפוס. נוסף על כך מותקנות באוניברסיטה מערכות אפקטיביות לחיסכון בחשמל, בין היתר באמצעות חיישני נפח לזיהוי נוכחות בני אדם בחדרים בחדרים.

באוניברסיטה פועלות מגוונות ללימודי סביבה לכל התארים וגם תוכנית לרגולציה סביבתית. כמו כן מתקיימים מחקרים בתחום החי והצומח בים וביבשה, בין היתר להבנה טובה יותר- של שינוי האקלים וההתמודדות עמו.

אנחנו באוניברסיטת בר-אילן - מובילים מחקרים פורצי דרך