המעבדה למחלות צמחים בבר-אילן מספקת פתרונות כימיים, אגרוטכניים וגנטיים להתמודדות עם מחלות בגידולים חקלאיים
קרא עוד»
טמפרטורה, איכות האוויר, קרבה לריאות ירוקות ומאפיינים סביבתיים נוספים משפיעים על מצבנו הגופני כנראה כבר מהשלב העוברי. לנוכח התמורות הדרמטיות שעוברת הסביבה בשל שינוי האקלים ותהליכי עיור מואצים, מחקרים הבוחנים את הקשר בין סביבה ובין בריאות הגוף והנפש הופכים לחשובים במיוחד כאמצעי לשיפור הבריאות.
אפידמיולוגיה סביבתית היא תחום מחקר בין-תחומי המתמקד בבחינת השפעתן הבריאותית של מגוון החשיפות הסביבתיות שאנו חווים. ד"ר קרן אגאי-שי מהפקולטה לרפואה של בר-אילן היא חוקרת המתמקדת בבחינת הקשר בין חשיפות סביבתיות חיצוניות ("אקספוזום") מזיקות ומיטיבות ובין בריאות היילוד והילד. לדוגמה, קרבה לטבע ולסביבה ירוקה עשויה לשפר את הבריאות, ואילו חשיפה לזיהום אוויר עלולה לפגוע בה.
במספר מחקרים קודמים של ד"ר אגאי-שי נבחן הקשר בין חשיפה לגורמי סביבה, כגון זיהום אוויר, טמפרטורה, מגורים בקרבת פארקים ובסביבה ירוקה לבין הסיכון להריונות לא תקינים. במסגרת מחקר חדש נבחנת השפעת חשיפות אלה על שני מיליון יילודים מהשנים 2014-2000, ונבדקת האינטראקציה האפשרית עם שימושי-קרקע שונים (קרקע חקלאית וקרקע בסביבה עירונית). כמו-כן נבחן האם בקרב נשים ממעמד סוציואקונומי נמוך ההשפעה המיטבית של הסביבה משמעותית יותר, כפי שדווח בעבר באזור תל-אביב. במחקר נבדקים תוצאי הריון שלילים: משקל לידה נמוך ומשקל לידה נמוך מאוד, מומים מולדים, פגות ופגות חמורה, ויש לו חשיבות בבחינת מידת השפעת שינויי אקלים וגורמים סביבתיים אחרים על בריאות היילוד.
מחקרים קודמים הוכיחו כי לשהייה בפארק יש את התועלות המיטיבות ביותר על הבריאות בקרב משתתפות בריאות.