בקמפוס של בר-אילן יש גם גינות שמספרות סיפורים

בקמפוס בר-אילן רצף של מדשאות, גינות ופארקים, אך בנוסף, כחלק מתפיסת הקמפוס הירוק, תוכננו והוקמו בו גני סיפור. גני הסיפור נועדו למנוחה ולהנאה, אך יש להם ערך מוסף: הם מיישמים את עקרונות היסוד של אוניברסיטת בר-אילן, שילוב של מסורת יהודית עם מדע ומחקרים מודרניים. כל גן נבנה סביב רעיון הלקוח מהאתוס התרבותי שלנו. האלמנטים האדריכליים שבו - מבנה הגן, הצמחייה, הפסלים, הריהוט - שזורים זה בזה ומשרים אווירה המעשירה את העין, הרוח והמחשבה גם יחד. לשהייה בטבע ובמרחבים ירוקים יש השפעה מיטיבה על רווחתנו הגופנית והנפשית, ולגני הסיפור יש השפעה גם על עולם הרוח והידע שלנו. לדוגמה, "גן האוזן", הממוקם בין בניין המחלקה לפסיכולוגיה לבניין המרכז לחקר המוח, כולל אלמנטים עיצוביים המזכירים אוזן קשבת בהשראת "מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יָהּ אֵלִי, שְׁמַע קוֹלִי שְׁמַע תַּחֲנוּנַי". הטראסות המדורגות שמובילות למוקד צמחייה פנימי, מיקומו של הברוש מנגד, הגזוזטרה שמשקיפה על המבנה מלמעלה והסוכך שדרכו מוטל הצל על הארץ כחלקי פאזל - מדגימים ומשלבים בין העקרונות האקדמיים עליהם מושתתים שני תחומי הידע. גן "אשרי האישה" נבנה בהשראת אברי הפריון הנשיים. בזרימתו הטבעית פורץ שביל הגן הראשי בין הבניינים ומדמה תהליך של לידה רעיונית ורוחנית. כחלק מהמחווה הנעשית בגן זה לרוח הנשית נשתלו בו עצי פרי שמניבים פירות להזנה ולהנאת המבקרים בו.